KOPSUN MU GERÇEKTEN KIYAMET?

Bu aralar herkesin ağzına sakız olmuş bir söz: Kopsun kıyamet!
   İyi de sen o anaların evladını yitireceği, çocukların saçlarının ağarıvereceği dehşet güne hazır hissediyor musun? Şöyle kendini bir tart mesela küçük kıyamet kopsun önce… Yani alemler ölmeden önce kendi ölümünü düşün. Ölüm meleğini karşında görünce tamam ben hazırım haydi gidelim diyebilir misin? Peygamberin (saw) bile sıkıntısından ömür boyunca dua ve zikirler ile Rabbine sığındığı Ölüm sana kolay gelecek mi?
  Gündeme odaklı konuşalım bu meseleyi; çocuklar taciz edildi, öldürüldü heyhat kopsun kıyamet ! Peki bu kıyamet kopunca sadece taciz eden öldüren mi ilahi mahkeme de hesap verecek ? Sana ne olacak ? Bir kenarda cennete gitmek için sıra bekleyeceğim diye hayal ediyorsan yanılıyorsun. Hesap günü o kız çocuğuna diri diri neden öldürüldüğü sorulduğunda elbet sana da sorulacak sorular olacak. Yaşadığın müddetçe Allah’ın dinini ne kadar yaşadın, ailene, evlatlarına ne kadar yaşattın , komşuya,arkadaşa ne kadar davet götürdün? O kötülükler olmasın , bu insanlar toplumda çoğalmasın diye ne yaptın ya da kaç kez dua ettin ? Rasulullah’ın saçlarını ağartan o şedit günü bu kadar kolay isteyecek kadar cesur isen işte sadece bunları aklına getirmelisin.
  Halbuki kıyameti koparmak Rabbimiz için çok kolaydır. Lakin sen, ben ve müslümanım diyenler bu kıyamet gününün ağırlığına hazır olacak mıyız o gün için hazırlık yapacak mıyız?! İşte bununla imtihan olunuyoruz.
    Öyle bir çağda yaşıyoruz ki Allah'ın helak ettiği bütün kavimler tekrar zuhur etmiş. Allah'ın "Yaparsanız helak ederim, yaparsanız bana savaş açmış olursunuz" dediği her fahşa ve kötülük ahtapot gibi insanlığı sarmış durumda.. Ümitsiz değiliz fakat gidişata dur demek yerine , bütün bu olan imtihan ve zorlukların bizi teşvik edip davamıza yeniden bağlanmamıza vesile olmasını istemek yerine kopsun kıyamet diyecek kadar ne cesur ne de hazır değiliz...
Güzel ve iyi olan herşey Allah (subhane ve teâlâ)tan yanlış ve hatalar nefsimdendir.
Vesselam…

Merve Şentürk
10 Cemazi-el Ahir 1439



Yorumlar

Popüler Yayınlar